The Bordello, Lee Durrbin |
Δεν έχω προσωπική εμπειρία όσον αφορά τα μπουρδέλα, αλλά από όσες γνώσεις έχω αποκτήσει βλέποντας ταινίες, διαβάζοντας βιβλία κλπ. δεν μπορώ παρά να προβληματιστώ με την χρήση της συγκεκριμένης λέξης.
Και λέω τώρα εγώ...
Το μπουρδέλο είναι μία επιχείρηση.
Την συντονίζει μία τσατσά.
Εκεί εργάζονται κάποια άτομα που παρέχουν διάφορες υπηρεσίες στους πελάτες.
The Law of Supply and Demand |
Πληρώνει. Του παρέχουν τις υπηρεσίες και τις περισσότερες φορές φεύγει ευχαριστημένος. Αν κάτι δεν του αρέσει ή και μπορεί να προτείνει κάτι για την βελτίωση του συνόλου, πολύ άνετα το αναφέρει στην τσατσά.
Το μπουρδέλο, από την άλλη, βγάζει το κέρδος του, κι αναλόγως, φέρνει περισσότερους εργαζόμενους που παρέχουν περισσότερες και βελτιωμένες υπηρεσίες σε περισσότερους κι ευχαριστημένους πελάτες.
Και οι νόμοι της ζήτησης και της προσφοράς ανθίζουν κι όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.
Τώρα...
Στην αντίθετη περίπτωση, αν το μπουρδέλο ήταν σαν την Ελλάδα...
Θα πήγαινε ο πελάτης εκεί για τις ίδιες ανάγκες.
Οι εργαζόμενοι θα τον εξυπηρετούσαν μόνο κι εφόσον είχαν όρεξη.
Η διεύθυνση θα του επέβαλε να πληρώσει περισσότερα από ότι είχε να δώσει, και στο τέλος θα έφευγε άπρακτος, άφραγκος και θα έπαιρνε το δισάκι του στον ώμο και θα πήγαινε σε "άλλες πολιτείες ερωτικές".
Στο τέλος, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση αυτή θα έμεναν άπρακτοι και θα περίμεναν τον πελάτη που δεν θα ερχόταν ποτέ.
Η διεύθυνση αναγκαστικά θα τους αποδέσμευε από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και τελικά το μπουρδέλο θα έμενε χωρίς προσωπικό, χωρίς πελατεία... κοινώς νυχτερίδες κι αράχνες, σκόνη και ξεφτισμένες ταπετσαρίες.
Και τότε θα κατέρρεε όλο το μπουρδελικό σύμπαν.
Και ερωτούμαι, κυρίες και κύριοι χρήστες της Ελληνικής γλώσσης...
Αν η Ελλάδα, όπως λέτε, ήτο μπορδέλο, δεν θα έπρεπε τώρα να ήταν σε πλήρη άνθιση, κερδοφόρα και το πιο ερωτικό κράτος του γαλαξία;