Thursday 20 December 2007

3 CineSongs 4 CineBlog

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του αγαπητού Lockheart, αναρτώ κι εγώ 3 μουσικά κομμάτια που με ακολουθούν παντού... μαζί με άλλα 300...
Όταν τραγουδάει η Ψυχή...
...και στο φόντο τραγουδάει η Ορχήστρα...
...ακολουθούν τα παρακάτω...

1. The Long and Winding Road.
Έχω ήδη αναφερθεί σε αυτό το τραγούδι... το οποίο για χρόνια με είχε ξεγελάσει, κάνοντας με να πιστέψω ότι ήταν ένα ερωτικό άσμα... ώσπου μια μέρα, οδηγώντας, διαπίστωσα ότι κάθε άλλο παρά ερωτικό ήταν...
Μια προσευχή στον Θεό από έναν άνθρωπο που έχασε και ξαναβρήκε έστω και καθυστερημένα την Πίστη του...
...όπως μας το χάρισαν οι Beatles πριν από τόσα χρόνια...

2. Gethsemane (I Only Want To Say).
Ναι, και το δεύτερο προσευχή είναι...
...όπως θα μπορούσε μόνο ο Υιός στον Πατέρα να την πει.
Από το Jesus Christ Superstar...
Θεωρώ την ερμηνεία του Michael Ball από τις κορυφαίες... ένα συνονθύλευμα στίχων, μουσικής και τραγουδιού...
...και δυο απίστευτες κορώνες που σου κόβουν την ανάσα...

3. Il Mondo.
Και όταν η επιλογή της καρδιάς μας είναι ο κόσμος όλος...

Αυτά τα τρία από πάρα πολλά τραγούδια, άσματα και άριες που θα με ακολουθούν για πάντα είναι αφιερωμένα σε όλους μας που ακούμε μουσική, την κάθε νότα της από το κάθε όργανο, πνευστό, έγχορδο... την ανθρώπινη φωνή... και απορροφάμε τα χίλια μύρια στοιχεία της αποθηκεύοντας τα στα μύχια της ψυχής μας... ξέροντας πάντα ότι... πάρα πολύ απλά... με αυτόν τον τρόπο,
ακούμε μια φωνή από Κει Πάνω.
Θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω το Gethsemane (I Only Want To Say) στον άνθρωπο που το βράδυ της Τετάρτης έζησε μαζί μου μια από τις πιο περίεργες συμπτώσεις... και για τους δυο μας.

7 comments:

Σπύρος said...

Καλημέρα Στέφανε,

Απο σένα θα περίμενα κομμάτια ξεχωριστά και χαίρομαι που τα ειδα αναρτημένα :). Σε ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή της πρόσκλησης . . :) Καλη σου μέρα :)! με χαμόγελο :!)


ουφ ! παλι καλά που δεν έβαλες και τα 300! ! ! :)χα χα χα :)!

Feidias said...

Καλημέρα Στέφανε!
Πράγματι ξεχωριστά και το συγκεκρμένο πρώτη φορά το ακούω και είναι υπέροχο,η φωνή του ερμηνευτή αγγελική!Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτές οι συμπτώσεις να μας εκπλήσουν ευχάριστα!Όλο αυτό που συμβαίνει μέσα μας με τη μουσική,που ανακατεύεται η μελωδία με τη σκέψη,το συναίσθημα,το ρίγος,το κόμπο στο στομάχι,το λυγμό,τη χαρά απ το άκουσμα,τη λύπη,τη μελαγχολία και το πόνο ακόμα,όλα τα μύχια της ψυχής όπως είπες που μας φουσκώνουν το στήθος και πλαντάζουμε και κλαίμε και χορεύουμε και γελάμε,όλα αυτά είναι η ποίηση του καθενός,ούτε εμείς δε μπορούμε να τη κουμαντάρουμε,η φωνή απο κει Πάνω μας κρατάει απ το να σκάσουμε,μας ψυθιρίζει οτι καταλαβαίνει...Πρόποση με καφέ τώρα:Στην υγειά σου και στην υγειά των συμπτώσεων του μικρού και τρελού αυτού κόσμου!Καλημέέραα!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Στεφούλη ΟΛΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ,
από ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΨΥΧΗ σαν τη δική σου!!

΄Εχω διαίσθηση εγώ...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Cinestef said...

@Lockheart
Ηταν πολύ δύσκολο στο να επιλέξω τα κομμάτια... υπάρχουν τόσα πολλά...

@feidias
Πέρα από σούπερ ζωγράφος είσαι και ποιητής... αλλά τι να πω... δεν ήταν τυχαία η σύμπτωση αυτή.

@Γλαρένια
Ολοι είμαστε μοναδικοί... ο καθένας με τον τρόπο του.
Πολλά δελφινίσια φιλιά!

Αλεξάνδρα said...

Τα τραγουδάκια όμορφα και τα τρία. Τα σεμινάρια με τις άριες μόνο δεν έχω ολοκληρώσει και δεν τις εκτιμώ όσο θα έπρεπε :-)

Ομορφα το παιχνίδι γέμισε την γειτονιά με μουσικές.

φιλιά

Cinestef said...

@Αλεξάνδρα
Τα σεμινάρια με τις άριες τα έχω έτοιμα να σου τα παραδώσω... θα βρεις χρόνο να έρθεις στο μάθημα;

Anonymous said...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!!Τ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ Μ ΤΝ JULIΕTTE BINOCHE ΤΟ"LE VOYAGE DU BALLON ROUGE"(ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΠΑΛΟΝΙΟΥ)!!!!ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ!!!!ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ,ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΣΑΝ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΛΩΔΙΩΝ!ΤΝ ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ Ν Τ ΔΕΙΤΕ(ΑΝ ΔΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΒΓΗΚΕ ΠΕΡΥΣΙ,ΜΠΟΡΕΙΥΕ Ν Τ ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ DVD 'Η ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΤΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ)!!