Thursday 12 April 2007

Σήμερα διάβασα... 2

Έχω ακούσει για νεκροταφεία αυτοκινήτων, πλοίων, ελεφάντων, ανθρώπων... αλλά για Kοιμητήριο Λησμονημένων Bιβλίων... ποτέ.
Διάβασα την αγγλική (από τα ισπανικά) μετάφραση και μετά την ελληνική, που είναι σαφώς ανώτερη. Ή την έχουμε τη γλώσσα, ή δεν την έχουμε!
Στην ιστοσελίδα του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη γράφει:
"H Σκιά του Aνέμου είναι ένα μυθιστόρημα για το μαγικό ταξίδι ενός αγοριού, του Nτανιέλ, στα μυστικά και τα φαντάσματα μιας σκοτεινής πόλης, με αφετηρία την αναζήτηση ενός μυστηριώδους συγγραφέα που τα βιβλία του, ακατανίκητα σαγηνευτικά, είναι ένας θανάσιμος κίνδυνος για όποιον τα κατέχει.
O Nτανιέλ οδηγείται από τον πατέρα του στο Kοιμητήριο των Λησμονημένων Bιβλίων, όπου του αποκαλύπτεται ένα μυστικό που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα: πρόκειται για μια μυστική βιβλιοθήκη, στην οποία βρίσκονται όλα τα ξεχασμένα βιβλία περιμένοντας εκείνο τον αναγνώστη που θα τα βγάλει από τη λήθη.
Ο πατέρας του τον προτρέπει να διαλέξει ένα βιβλίο μέσα από τους λαβύρινθους του Κοιμητηρίου. O Nτανιέλ επιλέγει το βιβλίο H Σκιά του Ανέμου, ένα μυθιστόρημα που θα τον γοητεύσει και θα τον παρακινήσει να ανακαλύψει και τα υπόλοιπα έργα του συγγραφέα του, του Χουλιάν Καράξ.
Σοκαρισμένος, έρχεται αντιμέτωπος με τη φοβερή αποκάλυψη ότι κάποιος καταστρέφει τα αντίτυπα των έργων του Καράξ και ότι το δικό του είναι το μοναδικό που υπάρχει. Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αλήθεια, θα διαβεί τις πύλες των σκοτεινότερων μυστικών της πόλης, σε έναν κόσμο που τον σκιάζουν δολοφονίες, μαγεία, παραλογισμός, πλεκτάνες και καταδικασμένοι έρωτες."
Ο Carlos Ruiz Zafón έγραψε μια συναρπαστική ιστορία που εξελίσεται κυρίως στην Βαρκελώνη της δεκαετίας του 40. Το βιβλίο αυτό το πάω με 1000! Δε λέω τίποτε άλλο. Διαβάστε το...

No comments: